HOMEOPATIE VS. HELIOPATIE !!!

„In ce priveste materia, nu trebuie sa fiti prea specifici in ce priveste masura si greutatea exacta, ci trebuie sa va preocupati mai presus de toate sa aveti credinta corecta si increderea corespunzatoare in Mine, caci voi stiti ca sunt cat se poate de capabil sa inec pe cineva in cateva picaturi de apa si sa tin in viata pe altul cazut in ocean.

 

Materialele folosite in cura solara nu au nici un alt efect afara de acela ca ele absorb si retin razele soarelui, in conditiile prescrise. O data ce aceste materiale au servit scopului lor, fiind utilizate in cazurile de boala, impreuna cu dieta recomandata, cu credinta corespunzatoare, dupa cum a fost aratat, ele nu vor intarzia sa-si arate eficienta.

 

Mai presus de toate sunt necesare o buna vointa lipsita de egoism si o vointa ferma, in special din partea celui care ajuta, pentru ca acesta sa il ajute pe suferind cu aceasta gratie revelata a Mea prin puterea Numelui Meu, caci nu te poti astepta ca suferindul sa aiba intotdeauna o credinta deplina. Oricum, daca suferindul crede si el pe deplin, efectul remediului va fi cu atat mai sigur si mai rapid.

 

In timpurile de demult cand pamantul era deja locuit de oameni, acesti oameni utilizau lumina si caldura soarelui ca mijloace unice de restaurare a sanatatii lor, atunci cand simteau vreun disconfort corporal.

 

Ei ii puneau pe bolnavii lor la soare, dezgoleau acele parti ale trupului in care bolnavul simtea o slabiciune, un disconfort sau o durere, iar acesta se simtea curand mai bine.

 

Daca bolnavul avea o problema cu stomacul, el trebuia sa isi expuna zona stomacului la soare pentru o vreme, sa bea apa dintr-un izvor curat, expus la soare, iar starea sa se ameliora rapid. De fapt, locuitorii timpurii ai pamantului rareori consumau apa care sa nu fi fost expusa pentru o vreme la soare. Ei nu aveau izvoare adanci sau umbrite si nimeni nu ar fi baut apa de la un izvor la care lumina soarelui nu patrundea, caci ei stiau si puteau si vedea ca spirite rele si uneori chiar malefice salasuiesc intr-o asemenea apa cat timp nu sunt alungate din aceasta de puterea cereasca a luminii solare.

 

In ce a fost spus pana acum se afla un adevar adanc, pentru ca lumina soarelui este purtatoarea unor spirite pure, asa cum va puteti foarte bine imagina. Aceste spirite sunt strans legate de partile substantiale ale sufletului uman. Cand sufletul este intarit prin influenta unor asemenea spirite pure, el poate sa depaseasca rapid si cu usurinta anumite slabiciuni ale corpului sau, caci sanatatea corpului depinde intotdeauna si in mod exclusiv de masura puterii sufletului sau.

 

Oricand o anumita slabiciune apare mai intai in partile substantiale ale sufletului, iar sufletul este incapabil sa obtina putere intr-un mod corect pentru acele parti slabite, el recurge la propria sa esenta nervoasa, extragand din aceasta ceea ce ii lipseste. Rezultatul este, ca si in cazul unei sticle electrice descarcate (azi, baterie, nota edit.) un firesc scurtcircuit al nervilor, al fluidului vietii prin care este sustinut curentul corect. Nervii se manifesta ca si cum ar fi infometati, absorb hrana inca impura din sange, iar cand acest lucru se intampla, el duce la procese de viata nenaturale pentru natura carnii, ceea ce conduce la tot felul de boli, depinzand de felul cum acestea s-au relationat – dupa calculele profunde ale sufletului – cu una sau alta din partile sufletului care s-au slabit.

 

Totusi, de vreme ce in spiritele pure ale soarelui toate particulele specifice din care este facut sufletul sunt prezente, este usor pentru suflet sa ia din ele ce ii lipseste pentru intarirea sa, astfel restaurand ordinea initiala in esenta nervilor sai si, prin aceasta, curentul natural potrivit in nervii sai si in sange.

 

Din aceasta cauza, un tratament homeopatic corect este, in multe privinte, cu mult mai preferabil decat orice tratament alopat. Caci prin homeopatie, absorbind din afara ceva care ii lipseste sau, in care, este cel putin deficitar,  sufletul devine  medicul corpului sau.

 

Cu tratamentul alopat insa, corpul este fortat sa devina mai intai medicul sufletului sau. Si numai cand sufletul, de regula printr-o mare mizerie a corpului, si-a recastigat sanatatea, el poate incepe, in mod retroactiv, sa-si insanatoseasca trupul. Acesta este, cu sigurant, modul cel mai nepotrivit pentru redobandirea deplinei sanatati a corpului, lucru care e evident si atunci cand se observa durata procedului de recuperare a unui corp foarte bolnav. Prin urmare, homeopatia este o metoda de vindecare corespunzatoare, dar observati ca exista doua feluri de homeopatie, respecctiv:

 

Mai intai exista una particulara (cea fondata de Hahnemann, nota edit.), ale carei rezultate nu sunt chiar sigure, pentru ca nici cel mai capabil medic nu poate sa recunoasca intotdeauna cu siguranta unde si in ce parti este slabit sufletul. De aceea, el nu va fi in stare sa administreze specifica sufleteasca potrivita. Aceasta este insa, bineinteles, posibil in cazul unui medic renascut in spirit, dar in cazul unuia care nu este complet sau, cum se intampla de obicei, chiar deloc renascut in spirit, este foarte dificil sau chiar imposibil, indiferent de intuitia si abilitatile sale.

 

Din acest motiv, trebuie luat in consideratiei un al doilea fel de homeopatie pe care, pentru a-l distinge de primul, il voi numi cel general, caci cu acesta nici un medic nu va putea gresi – cel putin daca va avea un minim de cunostinte.

 

Iar acest tip de homeopatie ti l-am mentionat in avans, pe 16 iulie 1851 si el se refera la puterea vindecatoare a razelor solare.

 

Acum, in mod natural, o sa te intrebi: „Cum se poate face acest lucru?”

 

Ti-am aratat deja o cale care este sau ar trebui sa fie, suficienta, daca oamenii ar urma astazi stilul de viata care era urmat cu credinta de omenire in trecut.

 

Modul actual de viata, prin care, din cauza tuturor acestor feluri de mancaruri artificiale, sufletul este mai degraba privat decat aprovizionat cu nutrienti sau, din contra, primeste unii complet rai, face ca metoda celor vechi de utilizare a razelor solare sa nu mai fie suficient de eficienta.

 

De aceea, o sa va povestesc despre cateva tratamente si inclusiv despre dieta necesara. Daca aceasta este urmata strict, in timpul folosirii medicamentelor din lumina solara – dar atentie, foarte strict! – puteti sa vindecati, fara nici o indoiala, orice boala de orice fel ar fi ea.

 

Chiar si ranile externe al corpului pot fi vindecate daca aceste medicamente sunt folosite in mod corect.

 

Acum sa privim la caile specifice prin care substantele vindecatoare din lumina solara pot fi combinate, intr-un mod optim, cu anumite substante fine si cum pot fi folosite in cazurile de boala.

 

Este evident ca substanta luminii solare poate fi combinata cu o varietate de materiale – e suficient sa priviti o pajiste… Culegeti numai o  plantuta, mirositi-o si gustati-o si deopotriva, mirosul si gustul va vor spune: „Noi ne avem originea in lumina si caldura soarelui!”

 

Daca expuneti o suprafata de sticla un timp mai indelungat la soare, ea va incepe sa prezinte to felul de culori pe suprafata ei exterioara. De ce nu si pe cea interioara? Pentru ca cea interioara nu este expusa la primul impact al razelor solare.

 

Plasati o planta in ghiveci intr-o celula intunecoasa. Chiar daca infloreste, florile nu vor arata nici o culoare sau numai o culoare foarte pala. Aceasta arata ca si culoarea florilor sau fructelor este, de asemenea, o opera a spiritelor active ale luminii din razele de soare.

 

In acele tari pe care le numiti „calde”, opalescenta plantelor si chiar animalelor este cu mult mai vie si mai bogata decat in cazul celor din zona temperata sau rece – unde cele mai multe lucruri au o nuanta de gri, nu au un parfum foarte puternic si adesea, au un gust mai neplacut si mai amar, echivalent cu neplacerea si amaraciunea spiritelor judecate, intemnitate in pamant.

 

In punctul acesta cineva ar putea spune: „Dar daca toate felurile de plante si, de asemenea, toate felurile de minerale din zonele calde contin atat de multa substanta a luminii solare, nici un fel de metode artificiale nu sunt necesare pentru a obtine de la soare ceea ce se poate procura pe o cale foarte naturala. Acest lucru este adevarat, si pana acum cele mai multe practici medicale s-au bazat pe acest fapt.

 

Oricine foloseste ierburile vindecatoare cunoscute, va simti totdeauna efectul lor. Dar nu exista nici o iarba vindecatoare capabila sa absoarba toata substanta vindecatoare din razele solare. Fiecare planta absoarbe numai ceea ce este omogen cu ea insasi si nu poate absorbi nimic altceva, caci structura sa este de asemenea fel incat poate absorbi de la soare numai ceea ce ii este necesar. (Acelasi lucru este valabil si in cazul mineralelor, nota edit.)

 

Daca un medic ar fi capabil sa depisteze la un suflet bolnav exact specificele de viata care au slabit in el sau care lipsesc si el ar cunoaste, de asemenea, si o mica iarba care contine aceste specifice de viata particulare, el ar fi, cu siguranta, capabil sa readuca un suflet bolnav sau, ceea ce este echivalent, o persoana bolnava, la o stare deplina de sanatate.

 

Dar de vreme ce o asemenea cunoastere profunda a unei persoane si a sufletului sau este cam la fel de necunoscuta unui medic obisnuit ca si un continent inca nedescoperit, medicina este si ramane pentru el, mai degraba o ghicitoare, decat o stiinta. Prin urmare, ceea ce oamenii invata prin experienta si prin experimente norocoase ocazionale legate de puterea vindecatoare a plantelor, mineralelor si animalelor, ei aplica in cea mai mare parte la vindecarea bolnavilor; de aceea, in ce-i priveste pe cei mai multi dintre medici se poate aplica o maxima nordica […]”Daca bâta e suficient de norocoasa ca sa loveasca boala, starea pacientului se amelioreaza, dar daca bâta loveste pacientul in loc de boala sa, acesta moare!”

 

Aici nu ne ocupam de vechile experiente sau de noile rezultate testate care privesc vindecarea bolnavilor, ci cu un Arcanum (remediu secret, nota edit.) ca atare, care este capabil sa reanimeze omenirea bolnava, atata timp cat mecanismul corporal o ingaduie, in acelasi fel  in care lumina mereu mai puternica din primavara reanimeaza plantele si animalele, atata timp cat organismele lor sunt capabile sa primeasca o asemenea reanimare. Caci, fiti atenti la aceasta, nu exista un Arcanum pentru o viata eterna a corpului impreuna cu sufletul sau pe pamant, asa cum anumiti medici miraculosi au visat. Totusi, in masura in care, dupa ordinea Mea, unei persoane i se ingaduie sa-si traiasca viata fizica, ea este capabila, cu o dieta corespunzatoare si o utilizare corecta a Arcanum-ului, sa atinga o varsta inaintata, intr-o buna stare de sanatate.

 

Multumita acestor explicatii, oricine poate intelege cum cele mai variate specifice de viata din razele soarelui pot face ceva cu natura si astfel putem incepe acum cu metoda specifica de captare a acestor raze solare.”  Noile Revelatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close