SPLINA SI REMEDIILE EI !

132925530_8_644x461_vand-afacere-magazin-naturist-_rev001

Alimentatia corecta si dieta in cazul unei spline bolnave

Se evita bautul de apa rece si chiar si la temperatura camerei. Apa sa fie calduta.
Apa fiarta e mai buna decat apa nefierta caci nu mai este atat de „umeda” dupa fierbere.

Daca in apa se pune ceva vin sau miere, apa devina mai calda din punct de vedere energetic.
Apa fiarta cu miere era pe vremuri o bautura numita in germana „met“

Se pot bea si ceauri care dau caldura corpului: ceai de salvie, ceai de menta. Si ceai de fenicul e bun, desi nu incalzeste atat de mult ca cel de salvie.

In Ayurveda se recomanda bautul de apa calduta dimineata. In Ayurveda exista multe recomandari utile cu privire la alimentatia corecta care trebuie sa fie calda si uscata.

Un paharel de vin rosu (poate sa fie si fiert) de calitate dupa masa de cel putin 2-3 ani vechime ajuta la refacerea mai rapida a sangelui si stimuleaza splina.

Iisus a baut aproape zilnic vin, insa acel vin de pe vremuri era cu mult mai slab decat cel de azi. In plus vinul da caldura. Se evita toate cruditatile, atat salatele cat si fructele crude.

Se pot manca fructe gatite, prajite, compot. Cum teoria vitaminelor este o prostie nu trebuie sa va faceti griji ca nu aveti „vitamine” in hrana zilnica.
In lagarele de concentrare si inchisori oamenii primeau pe vremuri numai paine, apa si ceva supa si daca erau suficiente nu murea nimeni. Unii au trait peste 20 de ani cu aceasta mancare si facand munca foarte grea. Vitaminele sunt toate antixoxidanti si au rolul de fapt de a pazi fructele de efectul distrugator al oxigenului, deci sunt „conservanti”. Tot din acelasi motiv ele se pun in alimente si bauturi, ca sa reziste mai mult timp in rafturi. Industria alimentara copiaza de fapt pe Dumnezeu dar oamenilor li se spune altceva: daca un conservant este bun sa conserve mancaruri si bauturi moarte atunci este bun si ca medicament la fiinte vii.
In sange insa excesul de vitamine precum cele din pastile impiedica actiunea benefica a oxigenului.

Castanele prajite vindeca splina si o intaresc. Ele se gasesc toamna si iarna de cumparat in multe magazine dotate cu fructe internationale.

In mancare, care trebuie sa fie mereu gatita si calda caci numai asa este usor digerabila si nu suprasolicita formarea de caldura in stomac cu ajutorul splinei, se pune cateva saptamani la rand foarte putin otet de vin (e cel mai bun, daca nu otet de mere) astfel incat de abia sa se simta gustul otetului. Otetul, ca element focos, ajuta la digerarea mai usoara sa mancarii si este recomandat la cei cu balonari si digestie slaba din cauza splinei bolnave.

Carnea de vita este „rece” si nu e buna la cei cu digestie slaba. Greu de digerat si de nerecomandat este fasolea, soia. Mazarea este rece de asemenea si nu este de recomandat. Paine de secara este greu de digerat, preferabil de grau sau grau spelta.

Prea mult otet si prea mult timp luat are insa efect negativ caci usuca organele si corpul. Terapia cu otet pe care o fac unii ca sa slabeasca poate sa duca la boli grave sau la moarte. Deci totul trebuie facut cu cap si cu masura.

Fructele cu suc rosu (nu legumele!) au o similaritate cu sangele si ajuta la formarea lui mai usor: murele, strugurii rosii, cat si vinul rosu din struguri sau din alte fructe. Insa in special vinul de fructe este cel mai bun. Vinul se poate fierbe si stinge cu ceva apa, dupa metoda lui Hildegard von Bingen, care asa este un remediu care elimina bila din sange.

Ce spune Iisus despre splina – din cartile primite prin dicteu divin de Jakob Lorber in 1840

Structura şi funcţiile viscerelor

Pământul şi luna, capitolele 10-12

Iisus: „După plămâni, unul dintre cele mai importante organe pentru orice animal este splina sa, cuptorul care încălzeşte orice trup animal. Splina este la fel de importantă pentru susţinerea vieţii ca şi inima, stomacul şi plămânii; fără splină, celelalte organe ar muri. În orice casă, cuptorul serveşte unui dublu scop: acela de a găti mâncarea şi acela de a încălzi camerele. ” …

Iisus: “După ce a descris forma exterioară a splinei, Domnul a explicat funcţiile acesteia, după cum urmează: „Vasele de sânge, distribuite în număr mare în splină, pornesc dintr-un vas singular aflat în contact cu stomacul şi se „reunifică într-un alt vas principal aflat într-un contact direct cu inima. Intregul ţesut al splinei este prins într-o piele delicată, străbătută intens de vasele de sânge, ca nişte pungi mici, alcătuind o reţea de mici puncte de culoare roşie. Fiind un ţesut extrem de delicat, splina este înfăşurată cu un strat de ţesut gras, care o protejează în timpul fricţiunii sale continue. 

Contactul direct al splinei cu stomacul şi cu inima se explică prin faptul că splina primeşte o serie de lichide care trec din stomac în sânge, pe care le transformă în sânge propriu-zis, pe care îl trimite apoi către inimă. Se poate întâmpla uşor ca la oamenii care nu au avut pierderi de sânge, splina prea plină să nu mai poată depozita tot sângele, pentru a-l trimite către inimă, astfel încât surplusul de sânge este retrimis înapoi către stomac, de unde va fi vomitat. In cazul vomelor frecvente cu sânge, explicaţia are legătură de regulă cu splina, şi nu cu plămânii. Atunci când lichidul de culoarea oului trece din stomac în splină, el rămâne o vreme în vasele de sânge, având consistentă unor perluţe; cu fiecare bătaie de inimă, o perluţă avansează, ceea ce generează o anumită fricţiune la nivelul cămăruţelor splinei. Acestea se umplu astfel cu un foc electric, care are o polaritate pozitivă în zona stomacului, şi una negativă în zona inimii. Aşa se explică de ce cămăruţele orientate către stomac sunt mai ascuţite la vârf, în timp ce cele orientate către inimă au mai degrabă o forma de ou.

Datorită acestui foc electric, cămăruţele splinei se dilată şi se contractă alternativ. Membranele lor se află în contact unele cu altele, precum şi cu globulele vaselor de sânge, fiind despărţite doar de nişte cilindri mici. Datorită întregului proces, lichidele care se află în sânge trec printr-o anumită fermentaţie. In urma acestui procedeu chimic, surplusul de carbon este decantat şi trimis parţial către vezica biliară, şi parţial către ţesuturile grase. Din cauza procesului de fermentaţie, în sânge se formează tot mai multe bule, care se contractă sub influenţa electricităţii negative, luând o forma lenticulară. Ele se umplu până la jumătate cu această electricitate, care le dă o culoare galbenă de nuanţa şofranului, după care pătrund în compartimentele inimii ca sânge propriu-zis.

Sângele nu este un lichid continuu, ci o sumă de mici forme lenticulare care distribuie electricitatea negativă în întregul corp, prin lentilele sale fine şi alunecoase. Acest tip de electricitate încălzeşte întregul organism. Lentilele din sânge pătrund oriunde sunt conduse, prin intermediul unor vase foarte înguste. Aici, ele devin lichide şi se transformă în aşa-numitele lichide limfatice, în timp ce substanţa electrică eliberată este consumată sub forma unui eter feruginos pentru stimularea sistemului nervos.”

Praf de castane salbatice

Un alt remediu pentru splina este ceaiul din praful de castane salbatice insorite dupa metoda de la Iisus. Reţetă primita de la Domnul de catre Gottfried Mayerhofer în 1870.

Iisus : “După ce ati primiţi mai multe remedii prin robul meu (Jakob Lorber) în 1851, o să va mai dau unul nou şi anume: luaţi castane sălbatice când acestea cad de la sine din copac, aruncaţi coaja groasă dar şi cea maronie (se decojesc cu cuţitul), le tăiaţi în bucaţele mici (cam jumatate de boabe de mazăre) şi le uscaţi la soare timp de 2-3 săptămâni în vase de sticla violetă. După aceea ele se pulverizează şi se păstrează în vase de sticlă violetă. Acest remediu, folosit ca ceai se face în modul urmator: se pune o lingură de praf de castane în apă fierbinte, se lasa câteva minute, se strecoară şi se bea. Acest remediu foloseşte în special la bolile de sânge ale sexului femeiesc, când menstruaţia este prea puternică şi bogată. Acest ceai reglează secreţiile din nou. De asemenea acest remediu este bun ca remediu simpatetic, când cineva are dureri de cap care provin de la nervi şi nu de la adunarea de sânge în creier.”


Castane întregi împotriva durerilor de cap

Iisus: “Castanele purtate – trei la numar – câteva zile în buzunar împreună cu încrederea în binecuvântarea Mea – vor diminua durerea de cap şi în ziua a treia o va face să dispară. Pentru a vă arăta efectul castanei trebuie să va fac atenţi la coaja ei: o vedeţi plină de ţepi. Aceşti ţepi sunt de fapt conducători electrici şi castana se poate privi ca o sticlă electrică care este însărcinată cu electricitate prin aceşti ţepi. Deoarece bolile de sânge provin în mare parte din nefuncţionarea cuptorului electric din trupul omenesc – splina – atunci acest praf câştigat din castane este singurul mijloc de a face curentul electric din corpul omenesc să circule din nou aşa cum trebuie”…

Prin expunerea la soare se elimină din castane specificile mai grosolane care au fost absorbite din pâmânt şi rămân atunci numai părţile necesare care sunt încărcate cu electricitate. Acest ceai se poate folosi şi la bolile de splină cu mare folos. Aveţi aici deci încă un remediu pentru omenirea în suferinţă. Folositi-l cu gândul la Mine şi binecuvântarea Mea nu va lipsi !”

Remedii homeopatice generice pentru splina

Remediile de mai jos nu sunt recomandate ca si tratament ci sunt descrise numai ca indicii pentru medicii homeopati si terapeuti. Numai China si Ferrum phosphoricum sunt cunoscute in homeopatia clasica. Pentru un tratament adecvat consultati un medic homeopatic cu experienta.

  1. Berlandiera lyrata CH7 de 2-3 ori pe zi (stimuleaza producerea de calduda – timp de 14 zile.
    2. China officinalis CH9 de 2 ori pe zi in primele 7 zile dupa care odata pe zi inca 7-10 zile.
  2. Ferrum phosphoricum CH7de 2 ori pe zi timp de 3 saptamani. Acest remediu nu da fier organismului ci stimuleaza numai productia de hemoglobine a splinei, caci in hemoglobina se afla o combinatie de fier cu fosfor.
  3. Dupa 3-4 saptamani de la inceperea tratamentului se poate programa remediul „Splina de bivol african CH5″care se ia timp de 3-4 saptamani de 2 ori pe zi si care stimuleaza splina.
Anunțuri

One response to this post.

  1. Posted by avantaje69@yahoo.com on Iulie 26, 2017 at 3:58 pm

    Mulțumesc !

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: