• Oamenii din Hunza sunt foarte sanatosi, iar multe boli nu sunt cunoscute in zona. Cartea „Hunza: Secrets of the World’s Healthiest and Oldest Living People” relateaza despre un tinut indepartat unde oamenii nu sufera de bolile comune populatiilor occidentale sedentarizate si consumatoare de alimente nocive. In Hunza, nici macar cei mai batrani oameni nu sufereau de Parkinson, colesterol marit, boli de inima, cancer (cancerul este totalmente necunoscut in randul lor), artrita, carii dentare, afectiuni ale vezicii urinare, diabet, tuberculoza, hipertensiune arteriala, alergii, astm, boli de ficat, constipatie, hemoroizi sau alte sute de afectiuni care vin ca o ironica nota de plata pentru noi, cei „civilizati, avansati tehnologic si atotstiutori in ignoranta noastra educata”. Multe studii au fost efectuate si se crede ca dieta lor simpla sanatoasa de alimente ecologice cultivate cu grija si apa alcalina ionizata este secretul lor pentru sanatate si viata lunga. Hunza este alimentata cu apa direct din fluxurile glaciare din Himalaya. Aceasta este proaspata, energizanta, libera de radicali liberi si delicioasa.
             Locuitorii din Hunza au cea mai lunga durata de viata din lume si acest lucru se considera a fi datorat apei si dietei naturale. Apa Hunza este un exemplu de apa naturala perfecta. Hunzakutii traiesc in mod curent 120-140 de ani. Oamenii din Hunza sunt robusti si puternici si sunt capabili de a avea copii chiar si la varste inaintate. Cercetarile au dovedit in mod concludent ca numitorul comun pentru o viata lunga si sanatoasa este apa.
            Savantul român Henri Coandă 1886 – 1972, laureat al premiului Nobel, a studiat timp de 60 de ani structura şi calitatea apei potabile încercând să descopere secretul „tinereţii fără bătrâneţe”. El a călătorit prin întreaga lume şi a testat calităţile apei din locuri izolate, unde oamenii trăiesc fără boli sau carii dentare până la vârste de peste 100 de ani. El a vizitat cinci regiuni diferite de pe glob renumite pentru longevitatea locuitorilor lor: ţara Hunzilor din nordul Pakistanului, Vikambamba din Ecuador, o vale muntoasă din Georgia, una din Mongolia şi alta din Peru. Locuitorii acestor ţinuturi au o alimentaţie diferită, însă cu toţii au acelaşi fel de apă. Dr. Coandă a măsurat caracteristicile anormale ale acestor ape, şi a observat că toate au în comun puncte diferite de îngheţ şi de fierbere, o vâscozitate diferită şi o tensiune superficială diferită faţă de normal. Pentru că vârsta nu i-a permis să finalizeze acest studiu bazat pe calităţile apei, dr. Coandă a înmânat toate rezultatele studiilor sale cercetătorului american Patric Flanagan, pentru ca acesta să continuie studiul şi să descopere secretul apei vii din ţinutul Hunza.
             Dr. Patrick Flanagan si alti oameni de stiinta au continuat cercetarile incepute de Henri Coanda. Ei au descoperit ca apa Hunza are un pH alcalin ridicat si o cantitate mare de hidrogen activ (hidrogen un electron suplimentar), cu un potential redox negativ si un continut ridicat de minerale coloidale. Apa Hunza este vie si ofera beneficii pentru sanatate, spre deosebire de alte tipuri de apa potabila. Durata de viata crescuta si apa alcalina sanatoasa se regasesc si in alte zone de pe glob indepartate si nepoluate. Aceste zone sunt Shin-Chan din China, Caucaz, in Azerbaidjan, precum si in Muntii Anzi.
             Va intrebati probabil ce fel de mancare exotica consuma hunzakutii pentru a fi atat de sanatosi? Toate informatiile despre alimentatie si sanatate adunate atat din studiile clinice, cat si din observatiile oamenilor de stiinta care au calatorit prin intreaga lume, ne ajuta la imbunatatirea sanatatii tuturor oamenilor. Povestea Hunza este una dintre exemplele uimitoare despre sanatate miraculoasa provenita dintr-o dieta cu alimente proaspete, naturale, neprelucrate si o apa speciala.
             Sunt hunzakutii chiar atat de sanatosi? Aceasta a fost intrebarea din mintea cardiologilor Dr. Paul D. White si Dr. Edward G. Toomey, care au facut dificila calatorie pe poteci de munte spre Hunza, luand cu ei un electrocardiograf portabil. In publicatia “American Heart Journal” din luna decembrie 1964, cei doi medici declara ca au folosit echipamentul pentru a studia 25 de oameni din valea Hunza, cu varste cuprinse intre 90 si 110 ani. Au fost masurate tensiunea arteriala si nivelul de colesterol. Ei au raportat ca nici unul dintre cei 25 de hunzakuti nu prezentau semne de boli cardiace si coronariene, hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat.
             Dr. Allen E. Banik, care a calatorit, de asemenea, spre Hunza pentru a vedea daca oamenii de aici sunt atat de sanatosi pe cat se spune, si-a publicat raportul sau “Hunza Land” (Whitehorn Publishing Co, 1960). „Am descoperit ca tot ceea ce am citit despre viata vesnica si sanatate in aceasta tara mica este adevarat”, a declarat dr. Banik. „Am examinat ochii unora dintre cei mai in varsta cetateni din Hunza si am constatat cat de sanatosi sunt.”
            Dr. Banik relateaza ca „multi locuitori din Hunza sunt atat de sanatosi incat in timpul iernii fac copci in lacul inghetat si inoata pe sub gheata.” Alti vizitatori indrazneti, care au fost acolo au fost uimiti sa vada barbati de 80, 90 si 100 de ani ridicand pietre mari si bolovani pentru a repara drumurile care mereu sunt blocate.
             Cel mai consumat fruct de catre localnicii din Hunza este caisa. Daca nu sunt mancate in timpul verii, ele sunt puse la uscat si iarna sunt consumate, inca beneficiind de majoritatea nutrientilor. In plus, chiar si samburele de caisa este utilizat, in special pentru adaugarea lui in diverse prajituri regionale. Se stie faptul ca aceste fructe previn cancerul, datorita vitaminei B17 pe care o contin. In afara caiselor, hunzakutii cultiva si mere, pere, piersici, cirese, visine, dude si struguri. Din aceste fructe, proaspete sau uscate, locuitorii obtin toata vitamina C de care au nevoie, precum si alte elemente nutritive, inclusiv energie din zaharuri de fructe.
             Painea de Hunza este preparata zilnic si se consuma proaspata. Painea se face din faina de grau, orz, hrisca si mei. Faina este mai apoi amestecata cu miere, sare de mare, scortisoara, suc de lamaie, oua, portocale, patrunjel si banane uscate. Procesul de coacere se face cu atentie si nu se duce pana la capat, astfel pastrandu-se toate elementele nutritive din alimentele folosite la preparare.
            Aceasta paine delicioasa, nedospita este o parte importanta a unei diete nutritive formate din cereale, fructe proaspete, fructe uscate si legume. Ei beau cantitati substantiale de „lapte glacial”, care este apa cu aspect laptos proaspat topita din ghetarul Ultar. In urma analizelor, s-a dovedit ca apa este plina de cesiu si potasiu, elemente care, printre alte efecte benefice asupra organismului, poate preveni cancerul.
             Un alt mare secret legat de sanatate este exercitiul fizic pe care locuitorii din Hunza il fac zilnic. Cele mai multe exercitii se fac in aer liber, in scopul de a profita de aerul curat de munte, care are un efect benefic asupra sanatatii. Desi o mare parte din zi este petrecuta in aer liber, lucrand campurile, hunzakutii fac si plimbari regulate pe distante de 15 sau 20 km.
             Cu toate ca in ultimii ani tentatiile lumii de afara incep sa fie din ce in ce mai mari, cei care traiesc in Hunza vor ramane la fel de sanatosi si la fel de puternici ca si pana acum, cel putin pentru viitorul apropiat.lucru. Nu vreau să pierd timpul spunându-vă cât de dăunător a fost pentru voi să vă neglijaţi propria sănătate.
   Dumnezeu ştie că noi toţi suntem atât de ‚ocupaţi’ pur şi simplu să supravieţuim în această lume nebună în care de cele mai multe ori sănătatea se află pe ultimul loc până în momentul în care cedează. La fel ca maşina fiului meu. El nu schimbă niciodată uleiul. Crede că totul durează veşnic. Şi eu credeam asta la 26 de ani. Am fost solicitat de multe ori să scriu despre experienţele mele asupra echilibrului acid/alcalin şi efectele sale asupra sănătăţii.! Astfel vă voi oferi acum teoria mea asupra echilibrului acid/alcalin, iar dacă mă auziţi, eu ştiu că veţi înţelege şi veţi acţiona în spiritul acestui secret fundamental al sănătăţii.
   De ce este fundamental echilibrul acid/alcalin?
   Deoarece arată ce se întâmplă la nivel microscopic în interiorul corpurilor noastre; dincolo de nivelul celular – la nivel atomic. Totul este despre electricitate şi modul în care se crează energie în corpul vostru la nivel atomic. Este despre ce nu se întâmplă, despre ceea ce ar trebui să se întâmple şi despre ce se va întâmpla dacă veţi folosi sugestiile mele. Majoritatea celor cu care stau de vorbă deja ştiu că noi suntem prea acizi din cauza hranei acide, a băuturilor, poluării, stilului de viaţă, stresului… aproape totul duce la creşterea acidităţii, inclusiv urmărirea ştirilor.
   Ni se spune că avem nevoie să ne alcalinizăm, dar ce înseamnă de fapt acest lucru?
   Să ne imaginăm că avem apă fără minerale, de exemplu apă distilată. Apoi adăugăm ceva calciu. Acum avem apă alcalină. pH-ul acestei ape a trecut de la pH-ul neutru 7 la un pH alcalin 8; de 10 ori mai alcalin decât 7. Ştiţi ce înseamnă pH? Vine din limba franceză şi înseamnă ‚per Hydrogen’, care este măsura unei cantităţi de hidrogen dintr-un lichid.
   Observaţie: nu vorbim de cantitatea de chimicale alcalinizante sau acidifiante dintr-un lichid. Nu, vorbim despre cantitatea de atomi de hidrogen. Chimicalele, sau mineralele reacţionează cu apa pentru a crea atomi de hidrogen. De ce este atât de important? Hidrogenul este combustibilul nostru, ne alimentează. Hidrogenul ne vindecă. Hidrogenul este cel mai esenţial element nutritiv. Hidrogenul ne oferă forţa vieţii! Iar pH-ul înseamnă cantitatea de hidrogen dintr-un lichid, deci este o unitate de măsură, dacă vreţi, a forţei vieţii disponibile într-un lichid.
   Oprirea şi inversarea procesului de îmbătrânire
   Sang Whang, un cercetător şi inventator coreano-american excepţional, explică foarte bine acest lucru în cartea sa revoluţionară ‚Reverse Aging’ (Inversarea îmbătrânirii).Sang Whang spune ca apa are memorie (am vazut aceasta în imaginile uluitoare ale cristalelor de apă obţinute de Dr Masaru Emoto şi în lucrările homeopaţilor) şi apoi merge mai departe; el spune că această memorie este exprimată ca energie electrică măsurabilă. Această energie poate fi măsurată în volţi (sau milivolţi, pentru că este foarte mică) şi se poate pierde în timp. Atunci când apa are acest potenţial electric, ea poate produce două forme de atomi de hidrogen.
   Sang Whang a fost diagnosticat cu hipertensiune la 56 de ani şi i s-a spus că trebuie să ia medicamente tot restul vieţii. Cartea sa descrie cum a descoperit apa ionizată alcalină, cum a renunţat la medicamente şi la 75 de ani se simte şi arată atât de bine cum aş dori şi eu să fiu la vârsta aceea! Fiţi atenţi, vă dau informaţii cât se poate de tehnice! În momentul în care apa are energie electrică, aceasta produce 2 forme de atomi de hidrogen. Una este hidrogen cu o sarcină electrică pozitivă (H+). Această apă este ‚acidă’. A doua este hidrogenul care se combină cu un atom de oxigen şi devine încărcat negativ. Aceasta este cărămida vieţii însăşi, iar chimic se află sub forma OH-. Un atom de oxigen şi un atom de hidrogen cu sarcină electrică negativă. Asta este apa ionizată. Acum are energie pe care doreşte să o doneze oricărui atom compatibil din corpul vostru. Şi este denumită ‚alcalină’. În ambele forme, aceşti ioni, sau atomi (H+ şi OH-) au acum capacitatea de a precipita reacţii chimice cu alte minerale din apă.
   Ce legătura are asta cu sănătatea şi longevitatea voastră?
   În corpurile noastre nu se întâmplă nimic fără o reacţie chimică. Şi toate reacţiile chimice se întâmplă doar atunci când ‚electricitatea’ dintre 2 atomi este compatibilă. Astfel putem spune că suntem un organism chimic – prin bunăvoinţa electricităţii. La nivel molecular, mult dincolo de celule, au loc miliarde de procese de unire şi respingere electrică în fiecare milisecundă a vieţii voastre. Este o adevărată orgie a unităţii şi se întâmplă chiar acum în corpul vostru, s-a întâmplat dintotdeauna şi continuă până când se obţine echilibrul între reacţiile acide şi alcaline şi bătălia între ele.
  Şi cine câştigă această bătălie dintre ioni?
  Acidul de fiecare dată. Cu toţii ştim că după moarte acizii încep să descompună corpul. Haide să vă spun ceva, au început acest lucru cu mulţi, mulţi ani înainte de moarte. Chiar în acest moment fac acest lucru! Degradând, ruinând, epuizând, arzând, oxidând – totul ca parte naturală a metabolismului nostru. Deci… viaţa aşa cum o ştim este o ‚bătălie’ internă dintre atomii încărcaţi pozitiv (ioni pozitivi) şi atomii încărcaţi negativ (ioni negativi). Putem spune – cu mai puţină acurateţe – că viaţa este o bătălie dintre acid şi alcalin.
  Putem să măsurăm pH-ul folosind o hârtie specială, sau un pHmetru electronic. Scala este intre 0 şi 14, pH 7 fiind neutru, nici acid, nici alcalin. Sau putem folosi un ORPmetru care ne spune mai multe. Ne arată O = oxidare sau R = reducere adică Potenţialul donator al unui lichid.
  Asta înseamnă ORP (Potenţialul Oxidant/Reducător sau Potenţialul RedOx *chimie) Oxidarea înseamnă capacitatea de a oxida. A distruge, a dezintegra, iar exemplul folosit anterior cu un cadavru este excelent. Acesta se oxidează. Reducerea nu este la fel de uşor de înţeles. Ştiinţific, înseamnă a dărui, a dona, astfel dacă un lichid are ‚potenţial reducător’ acesta are capacitatea de a dona energie corpului. ORPmetrul măroară de fapt sarcina electrică a apei şi dacă citeşte de la zero în sus, este oxidant (acid şi un ‚tâlhar’ ionic). Dacă voltajul este negativ este reducător (alcalin şi un donator)!
  Noi suntem 70% apă – totuşi am ignorat acest fapt cu desăvârşire!
  Haide să ne imaginăm că am înfulecat un burger uriaş, împreună cu o băutură dulce pe măsură. Încă din momentul în care se află în gură – neuronii trimit deja semnale spre stomac. Receptorii din gură au măsurat pH-ul mâncării şi (nu mă întrebaţi cum), sistemul vostru nervos i-a comunicat stomacului că gustarea monstruoasă ‚se apropie’. Majoritatea oamenilor au impresia că stomacul este un săculeţ cu acid în care burgerul se va dizolva. Nu este adevărat. Stomacul vostru este un recipient obişnuit să menţină o anumită cantitate de acid; nici prea mult, nici prea puţin – aşa cum este calculat de gură (şi cred eu şi de ochi – cu toţii am auzit zicala, ochii lui sunt mai mari decât stomacul!)
   Nu veţi găsi un sac mare cu acid acolo. Veţi găsi un amestec controlat precis, antrenat prin evoluţie să lucreze doar cu cantitatea potrivită de hrană pentru a o digera şi a o lăsa să treacă în intestinul gros pentru absorbţie. Ceea ce nu veţi vedea este bicarbonatul de sodiu care este extras de asemenea din circuitul sangvin, care îmbracă suprafaţa internă a stomacului pentru a-l proteja de acid.
   Apropo, acidul este livrat în stomac tot din rezervele din sânge, cunoscut ca ‚tampon acid’. Acum că aţi înghiţit acest amestec McMizerabil, corpul vostru are mari şanse să înţeleagă că tocmai a înghiţit ceva cu potenţial ucigaş. Corpul ştie că dacă pH-ul sângelui coboară la valoarea neutră 7, în loc de valoarea sa normală pH 7,35, veţi intra în comă şi veţi muri.
  Chiar în acest moment, prin bunăvoinţa Corporaţiilor Fast Food & Drink, corpul vostru a fost inundat cu acizi şi pH-ul sângelui vostru începe să scadă rapid. Suprarenalele voastre ţipă! Ele vă spun că situaţia este înfricoşătoare; însă ştiţi ceva? Voi aţi interpretat mesajul ca ‚şocul’ pe care îl aveţi întotdeauna când beţi Coca. De fapt aţi învăţat să iubiţi această senzaţie! Suprarenalele sunt primul nostru sistem de avertizare. Ele comunică tuturor sistemelor noastre să oprească totul şi să furnizeze minerale alcaline, sau ioni negativi OH- pentru a neutraliza fluxul acid. Sistemele noastre principale sunt conectate să răspundă deoarece este o chestiune imperativă de supravieţuire. Vă însoţesc încă din Era Paleolitică. Nu digeraţi prânzul în timp ce vă urmăreşte un dinozaur – niciodată nu aţi făcut acest lucru, deoarece aţi învăţat că moartea este rezultatul ambelor scenarii.
   Deci ce se întâmplă? Ei bine, ‚alerta către toate sistemele’ solicită mai întâi pancreasul, pentru că una din sarcinile pancreasului este să secrete chilul alcalin care neutralizează acizii amestecaţi acum cu hrana care se mixează acum în stomac. Problema reală este că v-aţi format un obicei. Nu numai ca aţi mâncat Burgeri, Cartofi Prăjiţi şi aţi băut Coka la prânz, aţi continuat cu bere, aţi mâncat şi multe glucide din fructe pentru că cineva v-a spus că ar trebui să mâncaţi mai multe fructe şi v-aţi stresat la muncă. Aţi tâlhărit pancreasul atât de mult timp încât este pur şi simplu epuizat. Nu mai are nimic de oferit. De aceea următoatea chemare către ţesuturile corpului “Alcalin? Alcalin? Oricine! Scuze. Nu mai e nimic aici.” Următoarea oprire sunt oasele şi dinţii şi DA, ne erodăm propriul schelet pentru a ne hrăni obiceiul acid. Acesta este un motiv important pentru care astăzi este o epidemie de Osteoporoză în ţările occidentale.
   Între timp, pentru că pH-ul sângelui coboară periculos de mult, stomacului i s-a spus să înceteze procesul şi să permită corpului să-şi folosească energia disponibilă pentru alcalinizarea acestui flux acid, deci ce face acesta? Aruncă McÎncărcătura pe jumătate procesată în intestinul gros. Este acidă, este plină de cocoloaşe, pe jumătate digerată, iar săracul pancreas, paznicul intestinului gros, nu poate face nimic pentru a schimba situaţia şi pentru a-şi îndeplini misiunea de protejare a pântecelui. Este ca o încărcătură de deşeuri toxice care se strecoară, iar santinela nu poate împiedica acest lucru, este neajutorată. Până acum inundă intestinul şi pentru că de atât de mult timp sunteţi acizi – un rezultat al acidozei este constipaţia din cauza faptului că apa din scaune este absorbită în cavitatea abdominală pentru a ajuta la împingerea gunoiului – vezica biliara este ceea ce doctorii numesc ‚leneşă’. Se mişcă încet pentru că este plină de excremente pietrificate. Şi fiind acid, arde pliurile absorbante ale pereţilor intestinali pe traseu, până în punctul în care poate exploda inundând cavitatea abdominală cu mizeria putredă şi acidă McGunoi care doar cu câteva ore în urmă era pe un raft într-un fast food ieftin. Acum ne aflăm în momentul în care toate efectele acidităţii excesive conspiră împotriva noastră şi a sănătăţii noastre viitoare.
   Peste 80% din boli omul le ”bea”
   De aceea este foarte importantă calitatea apei pe care o consumăm. Astfel putem neutraliza peste 80% din boli, având un ”scut” puternic contra lor, prevenind totodată deshidratarea şi îmbătrânirea prematură. Hidratarea corectă constituie un proces mult mai complex decât pare la prima vedere. Un rol important îl reprezintă şi alcalinizarea. Savantul american Robert Young spune: “Există o singură boală care se numeşte Acidifierea şi un singur tratament numit Alcalinizarea”. Absolut toate procesele fiziologice din organism precum: absorbţia, asimilarea, transportul de substanţe, eliminare, contracţiile musculare, bătăile inimii, etc. – toate au loc, sunt activate în anumite limite ale nivelului de pH.
   PH-ul sângelui unei persoane sănătoase este de aproximativ 7,4. Acidifierea, ca proces duce la diminuarea randametului de funcţionare al organismului, iar aceasta fiind platforma de formare a peste 150 boli. Sursa de bază pentru alcalinizare trebuie să fie apa, deoarece ea constituie 70% din masa corpului, adică marea majoritate a organismului. Scăderea pH-ului duce la tulburări imunitare, iar asimilarea slabă a vitaminelor şi microelementelor duc la apariţia bolilor: cardiovasculare, ale articulaţiilor, ale sângelui, inclusiv cancerul.
   Pe lângă pH – parametrul de calitate al apei, sunt foarte importante şi potenţialul redox (capacitatea de anti-oxidare), tensiunea superficială şi structura. Structura este un parametru descoperit mai recent comparativ cu ceilalţi parametri fizico-chimici, dar are o importanţă majoră în mecanismul de asimilare la nivelul membranei celulare. O apă cu structură “amorfă”, nestructurată nu poate fi asimilată de către celulă. De aici apare şi senzaţia de sete chiar şi după consum intensiv de apă necalitativă.
   Explicaţia este simplă: apa nu se asimilează de către organismul nostru la nivel celular. Apa structurată are forma unui fulg de nea.   Furnizarea nutrienţilor către celulă: oxigen, apă, hrană, informaţie, precum şi drenajul produşilor de metabolism îi revine sângelui, care în multe mitologii este comparat cu viaţa, întrucât aduce energia necesară menţinerii vieţii. De calitatea sângelui depinde în mod direct cantitatea de nutrienţi, care ajung în celulă, precum şi calitatea  drenării acesteia. Sângele vâscos (mai puţin fluid) are capacitate scăzută de transport, pe de o parte, şi, pe de altă parte, predispune organismul la accidente cerebrale, migrene, tensiune arterială, blocaje capilare, varice etc., pe când sângele “subţire” are un coeficient de transport al oxigenului de 7 ori mai mare şi de transport al nutrienţilor – de 3-4 ori mai mare.
   La rândul său, vâscozitatea sângelui depinde de valoarea pH-lui lichidelor şi hranei din alimentaţia noastră zilnică. Alimentaţia preponderent acidă tinde să diminueze valoarea pH-lui sângelui, ceea ce duce la creşterea vâscozităţii (îngroşarea) acestuia. PH-ul sângelui este un parametru constant, diminuarea lui cu două zecimi poate duce organismul în comă, iar scăderea pH-lui sub 7,0 poate cauza chiar şi decesul. Totuşi, atunci când consumăm 1 litru de băutură carbogazoasă (de exemplu, Cola cu pH-ul de 2,5) rămânem în viaţă.
   Mecanismul miraculos de neutralizare a acidului se realizează cu ajutorul elementelor alcaline din corp: sodiul, potasiul, magneziul şi cel mai important – calciul. Acidifierea îndelungată duce la decalcifierea sistemului osos şi calcifierea sistemului cardiovascular, a articulaţiilor, ţesuturilor moi, cauzând, în cele din urmă, osteoporoză, artrită, calculi renali, biliari, ateroame etc.   O celulă este atacată de radicalii liberi de 10.000 ori pe zi. Aceste atacuri pot duce la dereglarea ireversibilă a membranei celulare, cauzând afecţiuni oncologice.
   Cercetările ştiinţifice au demonstrat că în mediu alcalin oxigenul este mai bine şi mai repede absorbit de către celulă, îmbunătăţindu-se, prin urmare, hrănirea celulelor şi schimbul de substanţe. De aceea, pentru întărirea organismului, este extrem de importantă creşterea nivelului de oxigen în sânge. Apa alcalina ionizata îmbunătăţeşte, de asemenea, proprietăţile biologice şi tensiunea superficială a lichidului intercelular sănătos, ceea ce duce la creşterea substanţială a hidratării celulelor şi a capacităţii lor de a absorbi mai bine substanţele nutritive.
   Aplicatiile terapeutice ale apei ionizate 
   Oameni de stiinta celebri si practicieni de sanatate au declarat ca majoritatea populatiei din vest sufera de efectele acidozei in tesuturile corpului, considerata de multi dintre ei ca fiind cauza primara a bolilor degenerative. Stilul modern de viata, dietele, stresul si poluarea mediului inconjurator contribuie la excesul de aciditate.
   In cartea sa “Alcalinizati-va sau muriti”,Dr. Theodore Baroody declara „nu conteaza nenumaratele denumiri atribuite bolii, ceea ce conteaza este ca toate provin de la aceeasi cauza primara… prea multe reziduuri acide in corp”.
   Excesul de reziduuri acide se manifesta prin oboseala, inflamatii, reducerea imunitatii si imbatranire premature. In cartea lor informativa, “Ghid de alimentatie acida/alcalina”,Dr. Susan E Brown si Larry Triveri Jr. au scris, printre altele, despre urmatoarele simptome care sunt atribuite acidozei metabolice cornice in organism:
   –        eliminarea calciului in urina, dizolvarea oaselor si dezvoltarea osteoporozei
  –        eliminarea potasiului si a magneziului, avand ca rezultat tendinta spre hipertensiune si inflamatie, precum si durere asociata cu inflamatie
  –        supresia hormonului de crestere, precum si a altor hormone hipofizari, provocand refacere suboptimala a tesuturilor si disfunctie hormonala
  –        imbatranire accelerata de la acumularea reiduurilor acide
  –        cresterea productiei de radicali liberi – molecule instabile care ataca celulele sanatoase cauzand agravarea durerii si a inflamatiei, precum si scaderea imunitatii
  –        risc crescut de formare a pietrelor la rinichi
  –        eficienta scazuta in producerea de ATP, provocand afectarea functiei celulare si, in cele din urma, afectarea functiei organelor
  –        incurajarea cresterii si raspandirii a ciupercilor si fermentilor, care prospera intr-un mediu acid.
  –        crearea unei forme usoare de hipotiroidism si determinarea unei supraproductie de cortizol, hormonal stresului
  –        detoxifierea, in mod suboptimal, a ficatului, care provoaca acumularea reziduurilor toxice in corp.
   Lista bolilor specifice pe care le-au asociat cu acumularea de reziduuri toxice in organism si prejudiciul provocat de radicalii liberi este vasta si include:
   –        boli cardiovasculare, inclusiv construirea depozitelor de cholesterol
  –        hipertensiune arteriala
  –        diabet 
  –        cancer
  –        hipotiroidism
  –        osteoporoza
  –        artrita
  –        functionarea rinichilor
  –        inflamatia gastro-intestinala
  –        eczema
  –        guta
  –        infectii cu Candida.
   Consumul de apa alcalina ionizata este benefic pt. orice problema de sanatate, ajuta la neutralizarea acizilor, eliminandu-i din organism. Neutralizeaza moleculele instabile de radicali liberi prin furnizarea electronilor si creste nivelul de oxigen in sange. Cercetatorii si practicienii de sanatate au dovedit ca apa alcalina ionizata este benefica pt. un numar mare de boli specifice.
   Boli cardiovasculare
   Corpul nostru a fost proiectat intr-un mod natural minunat; atunci cand presiunea sangelui creste sau daca avem depozite de colesterol in sistemul vascular, organismul are propriul mecanism natural de compensare. Din ce in ce mai multi practicieni arata ca acidoza este cauza primara a problemelor de sanatate. Sangele nostru are o solutie tampon de bicarbonat de sodiu pt. neutralizarea reziduurilor acide din celulele noastre. Atunci cand aceasta se epuizeaza, incepem sa suferim de probleme ale acidozei.
   Pacientii cu hipertensiune arteriala sufera ,in mod sigur, de acidoza. Exista cateva explicatii plauzibile pentru acest fenomen. Ph-ul ridicat inseamna cantitate mai mare de oxigen, deci inima nu mai este nevoita sa lucreze atat de greu. Un alt factor ar putea fi faptul ca daca vascozitatea sangelui cu Ph ridicat este scazuta, inima pompeaza eficient. Apa alcalina dizolva si elimina depunerile de calciu si colesterol de pe peretii arterelor, eliberand trecerea sangelui.
  Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange produc leziuni in interiorul vaselor de sange.  Mecanismul de aparare al organismului incearca sa repare aceste leziuni prin placi cu continut de grasime pt. a preveni scurgerile care pot pune in pericol viata. Asadar, este extrem de important sa reducem acidoza prin neutralizarea excesului de reziduuri acide.
  Profesorul Won H Kim, in cartea sa,” Apa vietii; un remediu pentru organismul dvs.” spune: „Circulatia neregulata a sangelui poate fi debutul tuturor bolilor pt. adulti. Cauza majora a tuturor problemelor provine de la reziduurile acide care se acumuleaza pe peretii vasculari sau blocheaza vasele capilare. Organele importante au nevoie de o aprovizionare buna de sange, dar acumulate astfel pe pereti, ingusteaza vasele de sange, ingreunand circulatia. Acest lucru, impreuna cu infundarea vaselor capilare, duce la ridicarea presiunii sangelui. Acesta este principiul general din spatele aparitiei hipertensiunii arteriale. Apa redusa alcalina rezolva aceasta problema si in afara de  alcalinizarea sangelui, poate dizolva reziduurile acide lipite de peretii vasculari.”
  Diabet
   Dr. Robert Young, autorul cartii “Miracolul pH pentru diabet”, spune: „ E clar ca diabetul nu este o boala a pancreasului sau a celulelor beta. Mai degraba e rezultatul dezechilibrului pH-ului in fluidele corpului – acidoza sistemica – care interfereaza cu functionarea optima a celulelor pe care le inconjoara. Celulele beta inconjurate de acizi, nu mai pot produce suficienta insulina. Acizii distrug receptorii de insulina de pe membrana celulara, astfel celulele corpului nu mai pot utiliza in mod corespunzator hormonul.” Simptomele diabeticilor – care pot include urinare frecventa, sete extrema, foame exagerata, pierderea in greutate, oboseala extrema, dureri musculare, cetoacidoza (afectiune care pune viata pacientului in pericol) – sunt toate rezultatul incercarii organismului de a a recastiga sau de a mentine echilibrul pH-ului in sange. Si alti oameni de stiinta au ajuns la o concluzie similara: debutul diabetului se datoreaza unei conditii denumita acidoza.
   Profesorul Won H Kim relateaza despre un experiment foarte interesant efectuat de televiziunea coreeana, care a intreprins o investigatie cu privire la beneficiile apei alcaline ionizate. Unul dintre domeniile de investigatie ales a fost utilizarea acesteia in tratamentul pt. diabetici. El a afirmat: „ Am efectuat un experiment clinic cu pacientii bolnavi de diabet dintr-un spital situat in sudul provinciei Choongchung. Acest studiu a fost realizat prin impartirea pacientilor in 2 grupe: insulo-dependenti si non-insulo-dependenti. Prima grupa a continuat sa primeasca injectiile cu insulina ca de obicei, iar pt. cea de-a doua grupa s-a oprit tratamentul si sa le dea pacientilor sa bea doar apa redusa alcalina. Cea de-a doua grupa a fost imediat spitalizata pt. a se observa efectele consumului zilnic de 5 litri de apa.
   Inainte de sfarsitul lunii, glicemia la pacientii din grupa a doua consumatori de apa a scazut uimitor comparativ cu cealalta grupa. Pacientii, neincrezatori la inceputul experimentului au devenit entuziasmati de rezultat, dupa ce s-au convins de o imbunatatire vizibila a sanatatii. In cazul pacientilor din prima grupa, schimbarile zilnice au fost inconsistente, dar consumul de apa redusa alcalina a stabilizat nivelul de zahar in sange. Rezultatul indica faptul ca apa redusa alcalina nu are eficienta doar pe termen scurt ca insulina, ci poate vindeca in cele din urma diabetul.”
  Desi este probabil cam prea devreme sa afirmam ca apa redusa alcalina este un remediu pt. un pacient diagnosticat cu diabet, toti mai multi specialisti cred ca, asociata cu o dieta corespunzatoare, controland stresul, etc. poate fi considerata o solutie pentru cei afectati de aceasta boala.
  Cancer
   Cand sangele devine acid, se ingroasa si transporta mai putin oxigen si substante nutritive la celule. Celula, lipsita de oxigen, moare sau se adapteaza la acest mediu lipsit de oxigen, devenind maligna. Celulele canceroase pot trai intr-un mediu lipsit de oxigen deoarece isi obtin energia de la fermentatie, un proces care se desfasoara fara oxigen. Fara substante nutritive disponibile, celulele mor.
   Fluidele extracelulare ale celulelor canceroase tind spre aciditate. Multi medici au pus accentul pe crearea conditiilor care nu favorizeaza proliferarea celulelor canceroase: conditii care permit ca mai mult oxigen sa ajunga la celule. Profesoara Felicia Kliment, autoarea cartii “Dieta pt. un echilibru acid-alcalin”,spune: „In mod clar, prevenirea cancerului ar trebui sa inceapa cu eliminarea din organism a reziduurilor acide care transforma celulele normale in celule canceroase”.
   In Japonia si Coreea, medicii au obtinut rezultate foarte incurajatoare in tratarea cu apa alcalina ionizata a pacientilor cu cancer si au demonstrat ca reduce proliferarea celulelor canceroase. Teoriile sunt diferite: se spune ca celulele canceroase nu pot prolifera in structura hexagonala a moleculei de apa sau ca prezinta inhibarea telomerazei, o enzima care poate restabili telomerii si care poate atenua cresterea celulelor canceroase umane. In mod similar, efectul de suprimare a cancerului se poate datora neutralizarii radicalilor liberi si contributiei apei alcaline la schimbarea Ph-ului in mediul intern al celulei.
   Sistemul gastro-intestinal
   Efectele aciditatii in exces pot fi evidente de la un capat la celalat capat al sistemului nostru gastro-intestinal. Se poate manifesta ca un reflux acid incepand cu tractul digestiv pana la constipatie sau colita. Ulcer, calculi biliari si probleme inflamatorii intestinale, toate sunt legate direct sau indirect de aciditate. Tractul digestiv, numit cateodata al doilea creier, este important pt. toate functiile corpului nostru, de aceea trebuie sa functioneze perfect, asta insemnand corectarea dezechilibrului acid-alcalin. Daca tractul digestiv prezinta un mediu acid, va deveni gazda ideala pt. bacterii si ciuperci daunatoare, punandu-ne in pericol sanatatea. In consecinta, o imbunatatire in corectarea echilibrului pH-ului nu va atenua doar problemele de sanatate intestinale, ci va avea impact de multe ori semnificativ si asupra altor zone.
   Profesorul Won H Kim a concluzionat ca apa redusa alcalina ajuta la mentinerea echilibrului ORP in tractul gastro-intestinal. El mai subliniaza si faptul ca unul dintre primele efecte ale consumului de apa alcalina ionizata a fost reducerea constipatiei, care are,desigur,un efect benefic in eliminarea reziduurilor toxice mai repede din organism.
    Osteoporoza
   Sistemul nostru osos este un depozit de minerale alcaline, ca sodiu, potasiu, magneziu, si in special calciu, care neutralizeaza aciditatea. Aceste elemente se gasesc din abundenta in alimentele vegetale. Corpul stocheaza aceste minerale si le elibereaza atunci cand trebuie sa echilibreze pH-ul sanguin. Cand datorita consumului repetat de alimente acide sau poluate chimic dar si a imbatranirii tesuturilor, corpul isi epuizeaza rezervele vitale de minerale si apare starea de acidoza.  Au aparut din ce in ce mai multe dovezi care arata legatura directa dintre acidoza si osteoporoza. Dr. Susan Brown, un expert in osteoporoza, co-autor al cartii “Ghid de alimentatie acida/alcalina” spune ca „Popoarele care urmeaza o dieta si adopta un stil de viata care duce la echilibrul acid-alcalin au o incidenta de 30 de ori mai scazuta a fracturilor osteoporotice. Efectul benefic al fructelor si legumelor este evident nu doar la femei care sunt in perimenopauza, premenopauza, postmenopauza sau la femeile in varsta – acestea sunt cele mai predispuse riscului de osteoporoza – ci si la fete si baieti adolescenti.”
   Consumul prelungit de apa alcalina poate ajuta la reducerea aciditatii si mentine pH-ul sanguin fara ca organismul sa fie nevoit sa diminueze calciul din oase.
   Obezitatea
   Doua caracteristici specifice sunt comune persoanelor care sufera de obezitate. Prima caracteristica este nivelul scazut al organismului de hidratare iar cea de-a doua este excesul de aciditate. Dr. Robert Young, biochimist si autor al cartii “Miracolul pH pentru diabet”, a spus:
   „ Nu sunteti supraponderali; sunteti supra-acidifiati .”
   In cartea sa, Dr. Robert O. Young mai scrie ca principala cauza a obezitatii este neintelegerea modului in care corpul stocheaza grasimea si de ce o stocheaza. Ceea ce conteaza este sa mentinem corpul mai mult alcalin decat acid. In cartea sa ne arata ca mentinerea corpul suficient de hidratat prin consumul de apa alcalina ionizata este o cerinta hotaratoare in mentinerea unei greutati optime. Dr. Young scrie: „ Excesul de acid in organism incepe sa distruga celulele din tesuturi si organe la fel cum sosul acid pentru friptura fragezeste carnea. Celulele distruse declanseaza instinctul de autoconservare al organismului; el se foloseste de diete si de grasimea corpului intr-o incercare disperata de a se proteja, cu orice pret. Grasimea poate stoca acizii si uneori ii poate elimina din organism. Dar grasimea este folosita in principal pentru a stoca acizii. Intrebati orice chirurg plastician: grasimea eliminata prin liposuctie este maro sau neagra datorita tuturor acestor acizi stocati. Pe scurt, vestea buna este: corpul vostru se protejeaza de distrugerile imediate produse de acesti acizi. Vestea proasta: pe termen lung, aceste depozite de grasime/acizi creaza o multime de probleme de sanatate.”
   Conform Dr. Young, consumul de alimente alcaline si apa alcalina ionizata ajuta la neutralizarea acizilor toxici si eliminarea lor din corp.
    Concluzie
   Desi apa alcalina ionizata nu este panaceul universal pt. orice boala, utilizarea sa extinsa face o diferenta semnificativa in a reduce incidenta epidemiilor bolilor noastre actuale: cancer, probleme cardiovasculare, diabet si probleme osteo-articulare. Imbunatateste enorm calitatea vietii multor oameni care sufera de dureri si inflamatii. Cresterea imunitatii pe care apa alcalina ionizata o poate aduce va ajuta cu siguranta organismul in lupta cu actualele sau viitoarele boli. Va ajuta la cresterea energiei si la restabilirea echilibrului.
   Nu chiar cu multi ani in urma, singura optiune pe care oamenii o aveau la dispozitie pt. a avea apa alcalina ionizata era investitia pentru un sistem electrolitic. Acestea au fost considerate costisitoare de catre mai multe persoane. Cu progresele facute in acest domeniu, sistemele pe baza de minerale au adus apa alcalina ionizata la indemana oricarui buget. Unele sisteme sunt chiar portabile, oamenii avand posibilitatea de a bea aceasta apa oriunde s-ar afla. Speram ca ati gasit utila aceasta brosura referitoare la apa lacalina ionizata si beneficiile acesteia aduse sanatatii dvs.
   Dr. Robert Young a popularizat intreaga teorie a nevoii de alcalinizare, mai mult decat oricare alt cercetator, prin cartile sale, buletine de stiri, interviuri, etc. Va prezentam un comentariu de-al sau, care probabil este o concluzie a acestei brosuri:
   Daca cineva m-ar intreba care este singurul lucru pe care pot sa-l fac sa-mi imbunatatesc sanatatea, atunci raspunsul meu e simplu:
   Bea apa alcalina ionizata!
   
    Motive sa cumpăraţi Filtru si ionizatorul de Apă Aquarion
            In primul rand ar trebui sa stim care este diferenta dintre un filtru de apa si un ionizator. Un filtru de apa poate doar sa curete apa de impurituati, substante chimice, bacterii si virusi in schimb un ionizator de apa pe langa functia de filtrare a apei o si ionizeaza, adica ofera o apa de un anumit pH (alcalina, neutra sau acida), iar ionizatoarele mai performante pot “imbunatati” si alti parametri ai apei, de exemplu reducerea marimii clusterilor de apa (apa restructurata), cresterea cantitatii de oxigen din apa, scaderea cantitatii de molecule de deuteriu (apa grea), proprietati antioxidante – ORP (engleza “oxidation reduction potential”  în traducere potenţialul de oxido-reducere),   TDS  (Total Solide Dizolvate – in traducere substante solide dizolvate in apa, adica cantitatea de impuritati dizolvate in apa), continutul de vitamine, minerale si alte substante nutritive, etc.
            De ce sa alegem filtrul si ionizator?
  Cel mai bun raport calitate-pret de pe piata;
  Voucher in valoare de 500 lei;
  Primiti cadou produsul GoldMax care poate fi folosit impreuna cu filtrul de apa rezolvand problema calcarului;
   Livrare in 24-48 ore de la cumparare oriunde in tara;
   Transport gratuit prin curier rapid;
  3 ani garantie;
  Durata lunga de utilizare de aproximativ 20 de ani;
   Se asigura service si dupa expirarea termenului de garantie contra cost deci nu va puteti face griji ca veti ramane fara beneficiile acestui aparat;
  Costuri de intretinere reduse. Un filtru de rezerva costa 399 lei si va ajunge aproximativ 1an in functie de utilizare;
   Este usor de instalat si foarte rapid – pur si simplu conectati aparatul la robinet si instant va curge apa alcalină, acidă sau purificată după cum doriti;
   Acest aparat nu doar filtreaza apa ci o si ionizeaza transformand-o in apa vie (alcalina) si apa moarta ( acida) avand numeroase beneficii asupra sanatatii;
  Afisaj digital, 4 nivele pentru apa alcalina ( apa vie) si 4 nivele pentru apa acida (apa moarta) si un nivel pentru apa filtrata (purificata);
  Apa de foarte buna calitate. Apa alcalina de la Aquarion are cel mai bun indice ORP (Oxidation Reduction Potential)- insemnand capacitatea antioxidanta a apei cu efect terapeutic de antiimbatranire, regenerare;
   Fabricat in Japonia – primii care au descoperit si demonstrat beneficiile apei ionizate;
  Satisfactie 100% – Daca in 30 de zile nu sunteti multumiti de produs puteti returna produsul inapoi fara nicio explicatie suplimentara;
  Filtru de apa Aquarion actioneaza pe 4 planuri ceea ce face din acest produs unul unic:
  1) Filtreaza apa;
  2) Ionizeaza apa – apa alcalina si apa acida;
  3) Oxigeneaza apa;
  4) Reducerea marimii clusterilor de apa.
  1) Principale BENEFICII ale Apei Filtrate
  Sunt eliminate impuritatile care depasesc 0,01 microni: nisip, rugina etc.
   Nu contine metale grele;
   Sunt eliminati virusii, bacteriile si fungii;
   Este eliminat clorul din apa;
  Permite trecerea prin filtru a mineralelor benefice sanatatii: calciu, magneziu, potasiu etc.
  2) Principalele BENEFICII ale Apei Alcaline Ionizate
  Alcalinizeaza organismul, actionand astfel, in mod direct, impotriva acidozei care este responsabila de afectiuni grave cum ar fi cancerul, boli cardiovasculare, diabet etc.;
   Este un excelent antioxidant prin legarea si anihilarea radicalilor liberi.
   Are efect anti-imbatranire;
   Are efect revitalizant la toate nivelele functionale ale organismului prin aportul de ioni negativi liberi;
   Activeaza si intareste sistemul imunitar al corpului;
   Absorbtia apei ionizate, alcaline, incepe din primul minut;
   Influenta benefica a ionilor negativi se manifesta in primul rand prin energizarea corpului fara efecte secundare si curatarea vaselor de sange cu cel putin 30% mai eficient;
   Curatarea de toxine a organismului se manifesta la nivelul fiecarui organ care absoarbe aceasta apa iar in timp (dupa cateva luni) se poate constata instalarea unei stari generale de bine la nivelul fiecarei unitati morfo-functionale a organsimului;
  Este ideala pentru baut si gatit.
  Principalele Beneficii ale Apei Acide Ionizate – Apa Moarta:
   Constituie un bun tratament pentru problemele de piele;
   Este anti-fungica;
   Vindeca ranile recomandandu-se dibeticilor;
   Curata pielea;
   Actioneaza impotriva iritatiilor alergice (ex. nas);
   Curata obiectele casnice (efect puternic dezinfectant fara chimicale);
   Nu este buna pentru baut!
   
  3) Principalele BENEFICII ale Oxigenarii Apei
  Creste de 2-3 ori cantitatea de oxigen din apa fata de apa de la robinet;
   Restabileste Ph-ul alcalin al organismului;
   Creste oxigenarea organismului la nivel celular.
  4) BENEFICIILE clusterilor de mici dimensiuni din apa
   Asigura o hidratare de 6 ori mai eficienta decat apa normala.
   
  Performanta Aparatului de Filtrare si Ionizare a apei Aquarion
  Calitatea apei obtinute – Precizia aparatului este excelenta. Pentru a va convinge si Dvs de performantele acestuia la achizitionarea aparatului veti primi gratuit un kit de testare a ph-ului apei. In plus in apa rezutata sunt pastrate mineralele benefice organismului cum ar fi calciul, magneziul, potasiu etc..
  Viteza de procesare a apei – Viteza de transformare a apei in apa alcalina, acida sau purificata dupa caz este foarte mare apa fiind transformata pur si simplu instant doar la trecerea acestuia prin aparat. Nu trebuie sa asteptati ore in sir pentru a obtine o cantitate determinata de apa filtrata sau ionizata ci o veti avea pe loc oricand doriti.
  Tehnologia folosita la fabricarea acestuia – La fabricarea aparatului s-au folosit ultimele tehnologii in domeniu ceea ce se reflecta in calitatea apei obtinute si viteaza de procesare a acesteia. Apa este mai intai purificata prin filtrul Biostone apoi separata datotita placilor de titan si platina.
  Durata de folosire a filtrului Biostone – Filtrul Biostone are o capacitate de filtrare de aproximativ 6000 de litri ceea ce va asigura o folosire timp de 1-2 ani in functie de utilizare.
  Este cel mai avansat ionizator, nu din Romania, nici din Europa, ci din lume. Ofera o apa pura, alcalina, ionizata si imbogatita cu oxigen. In consecinta, o hidratare optima, ajuta la absorbtia nutrientilor din organism, protejeaza organele vitale ale corpului si elimina toxinele care rezulta in urma proceselor metabolice.
  In cele mai multe cazuri, apa care curge la robinet nu este potabila. Din toata cantitatea de apa de pe glob, care este in procent de 70%, doar 1% este potabila. S-a estimat ca apa ucide mai multi oameni decat razboaiele si alte forme de violenta si ca la fiecare 20 de minute, cate un copil moare din cauza consumului unei ape de proasta calitate.
   Apa de la supermarket ne ofera din ce in ce mai multe motive de suspiciune, pe langa faptul ca materialul in care este depozitata este toxic si cancerigen. Apa pe care o cumparam in mod obisnuit are un POR (potential de oxi-reducere) pozitiv cuprins intre +150 si +300 mV, iar apa de la robinet ajuge la un POR de +500 mV, sa nu mai vorbim de impuritatile si bacteriile prezente in ea. Sucul de portocale proaspat are un POR de -200, iar cel procesat de +200. In schimb, apa obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion are un POR cuprins intre -300 si -800. Apa alcalina aduna electronii in exces (electroni instabili care produc oxidare si deteriorare) si devine in acest mod un antioxidand foarte valoros.
  Nu in ultimul rand, trebuie sa ne aducem aminte de fiecare data ca apa este fundamentul vietii, iar o apa de calitate face diferenta!
  Corpul uman este alcatuit in proprtie de 70% apa si noi, totusi,ignoram acest lucru! Cu ajutorul filtrului de apa Aquarion, putem sa ne bucuram intr-adevar de beneficiile unei ape de calitate!
  Achizitionarea Aparatului de Filtrare si Ionizare a apei Aquarion este una dintre cele mai bune investiţii pe care o puteti face deoarece prin aceasta CÂŞTIGAŢI:
  Sanatate – Folosirea in mod regulat a apei produse de acest aparat va aduce numeroase beneficii pentru sanatatea voastra si a familiei.
  Astfel veti fi mult mai sanatosi si veti preveni numeroase afectiuni. Un mare filozof spunea: „Sanatatea nu este totul dar fara sanatate totul este nimic.”
  Bani – Durata de utilizate a aparatului este de 20 de ani in timp ce costurile acestuia se amortizeaza inca din primul an.
  Timp Liber – Probabil ca v-ati saturat sa mergeti la supermarket si sa luati apa. De acum puteti uita de acest lucru deoarece veti avea o apa de cea mai buna calitate direct la robinetul din bucatarie.
  Folosirea aparatului va asigura un confort sporit.
   In plus un mare invatat spunea: „Cine azi nu are timp pentru sanatate maine va trebui sa-si faca timp pentru boala.