DUMNEZEU VINDECA !!!

Increderea si speranta au ca efect vindecarea. Indoiala are un efect contrar
 
In legatura cu faptul de a apela organele corpului, trebuie sa fim constienti ca gandurile si cuvintele noastre pregatitoare nu se adreseaza organului material ci constiintei organului, Spiritului, care actioneaza in fiecare celula si dirijeaza functionarea organului. Cuvintele pe care le repetam, trebuie sa fie spuse clar si puternic. Aceasta presupune o incredere profunda in Cel Etern, astfel incat senzatiile noastre sa corespunda cu gandurile si cuvintele noastre. Trebuie, asadar, sa fim complet patrunsi de ceea ce gandim si vorbim. Aceasta este credinta si increderea in Dumnezeu, in puterea de vindecare in noi.
 
Daca adresam multumiri corpului, unui organ, atunci trebuie sa stim ca noi nu multumim direct organului, corpului, ci Spiritului care este activ in fiecare celula, in fiecare organ, in intregul organism si care este viata propriu zisa, viata sufletului si a corpului.
 
N-ar trebui sa credem ca repetarea senzatiilor, gandurilor si cuvintelor pozitive ar fi de prisos deoarece constiinta celulei intelege apelurile noastre. Trebuie sa recunoastem: nu gandurile ca atare actioneaza ci vibratiile care se afla in spatele gandurilor sau cuvintelor; este confirmarea credintei si a increderii pe care o exprimam in ganduri si in cuvinte.
 
Daca cel care cauta vindecarea nu face decat sa pronunte niste cuvinte dar in interiorul sau el se indoieste, atunci constiinta celulelor si sistemul celular vor inregistra numai vibratiile indoielii. Asadar, este important sa stim ce vibreaza in spatele cuvintelor, a sentimentele si senzatiilor noastre: increderea si speranta sau indoiala si neincrederea. Prin indoiala si neincredere nu obtinem nici o vindecare, ci dimpotriva. Noi putem sa ne facem corpul, prin aceasta, si mai bolnav, adica sa il degradam prin vibratiile indoielii si sa-l aducem intr-un camp de vibratii receptiv pentru agenti patogeni care vibreaza pe aceeasi frecventa.
 
 In aceasta privinta, trebuie sa subliniem inca o data: gandurile reprezinta puteri uriase. Putini oameni stiu ce mare putere pot exercita gandurile concentrate asupra omului. Atat gandurile pozitive, cat si cele negative castiga putere asupra noastra in functie de intensitatea cu care ne cultivam aceleasi ganduri. Cream, prin aceasta, un imens complex de ganduri care ramane ca un satelit in apropierea noastra. Daca gandim chiar si un singur gand de o aceeasi frecventa cu complexul de ganduri respectiv atunci acesta va incepe sa desfasoare o activitate sporita si ne va influenta puternic.  Suntem, asadar, ceea ce gandim; aceasta ne-a impregnat sufletul si ne-a marcat corpul.
 
Ganduri negative se afla,  sub forma de complexe de ganduri, in atmosfera si in jurul nostru. Negativul pe care l-am proiectat in eter se afla, ca si corespondentza, in noi. Prin aceasta putem, de exemplu, ca printr-un singur gand care cade pe noi din exterior sa facem o legatura intre corespondentzelenoastre si un imperiu al gandurilor in care vibreaza elemente identice sau asemanatoare Trebuie, asadar, sa ne pazim si sa traim mereu in autocontrol: ce simt, ce gandesc si ce spun? Fiindca toate aceastea vor veni, cu siguranta, spre mine, mai devreme sau mai tarziu.  
 
Putem utiliza puterile pozitive de vindecare si de viata in familie. Putem trimite aproapelui nostru, unui membru al familiei, vibratii mentale pozitive. Prin intermediul sufletului, putem sa ii facem corpul receptiv pentru vibratiile de vindecare. Daca aproapele nostru este deschis si se acordeaza cu aceste vibratii, atunci puterile pozitive au un efect mai rapid deoarece cel caruia ii sunt destinate puterile ce au fost gandite sau spuse, este pregatit sa le primeasca.
 
Christos, medicul si vindecatorul interior al sufletului nostru
 
Puterea spirituala, puterea de vindecare pe care o solicitam in cadrul acestor procese, este medicul si vindecatorul interior. Este puterea lui Christos, care actioneaza in noi. Ea poate sa se dezvolte in corpul nostru si sa desfiinteze umbrele existente.
 
Ea poate deveni eficienta numai atunci cand ne punem gandurile de vindecare pe deplin sub puterea lui Christos. Ar trebui sa fim cuprinsi de iubire fata de Cel care cunoaste doar sanatatea, care este departe de orice boala si neajutorare.
 
Ar trebui sa exilam din gandurile si din vocabularul noastru cuvintele „a fi bolnav” – atunci vibratiile spirituale vindecatoare vor indeplini acel lucrul pentru care ne rugam. Ele fac ca sufletul si organismul nostru sa ajunga la o vibratie mai ridicata ceea ce va permite vindecarea sufletului, prin medicul si vindecatorul interior. Daca este bine pentru sufletul nostru, atunci, prin suflet, are loc si vindecarea corpului.
 
Medicul si vindecatorul interior, Christos, Cel caruia ne adresam, este vindecatorul sufletului nostru. Daca sufletul este sanatos, atunci el va transmite si corpului puterile vindecatoare, pozitive. Pentru ca Spiritul lui Christos sa poata deveni mai eficient in noi, trebuie, mai intai, sa ne straduim sa ne traim viata cotidiana in armonie.
 
Relaxare si liniste in locul unei stari incordate, de nervozitate si crispare
 
Actiunea puterii, implinirea vindecarii sufletului si a corpului nostru se realizeaza in liniste. Trebuie, de aceea sa devenim, mai intai, linistiti, pentru ca vibratiile spirituale de vindecare sa poata deveni eficiente.
 
Daca trebuie sa ne luptam pentru a obtine linistea interioara, atunci nu ar trebui sa mergem prin camera in sus si in jos, sa strangem din pumni sau sa scrasnim din dinti. Ar trebui sa ii procuram sufletului nostru ganduri linistite.  Corpul reactioneaza imediat la natura miscarilor noastre si la gandurile care ne stapanesc, in aceste momente, spiritul.
 
Si inversul este o realitate: ne putem linisti spiritul daca, mai intai, ne linistim corpul, avand ganduri armonizante, pozitive in noi sau pronuntand, in interiorul nostru, cuvinte pozitive, armonizante. O tinuta determinata a corpului poate sprijini o anumita atitudine psihica. Daca suntem nervosi, cel mai bine este sa ne asezam drept, sa punem dosul palmelor pe partea de sus a coapselor, sa respiram constient si linistit, sa vorbim usor si incet spre interiorul nostru. Aceste mici exercitii contribuie la linistirea si pregatirea corpului. Abia atunci cand simtim, gandim si ne miscam armonios si linistit, puterea de vindecare poate sa devina eficienta in noi.
 
Sa ne imaginam sufletul ca suprafata unui lac biciuit de o furtuna puternica. Sa ne imaginam apoi cum, dintr-odata, vantul inceteaza si valurile se linistesc, pana cand lacul este linistit si neted ca o oglinda. Si prin aceasta maniera de a proceda, prin astfel de asociatii mentale, ne putem linisti sufletul. Tensiunea si agitatia interioara dispar.
 
Constiintei nervilor nostri, in mod special, ar trebui sa ii oferim o atentie maxima. Acest copac al vietii in om este hotarator pentru sanatate sau boala. Daca suntem nervosi este posibil ca nervii nostri sa fie prea solicitati sau sa existe o cauza anterioara, care, eventual, este de origine karmica. Daca avem o crispare nervoasa sau suntem nelinistiti, puterea lui Christos nu poate curge intens, in ciuda senzatiilor si gandurile noastre de vindecare, deoarece ea se revarsa in corpul nostru doar printr-o constiinta nervoasa tensionata.
 
Astfel, fiecare crispare este daunatoare, indiferent de unde vine, fie prin ganduri incorecte, fie din stres. Daca sistemul nostru nervos se afla in dizarmonie, atunci puterea vesnica nu are posibilitatea sa dea omului, conform legii divine, ajutor, alinare si vindecare.
 
Daca un om doreste sa se orienteze spre puterile Spiritului si sa le dea intaietate in viata sa, atunci este important de stiut ca aceasta nu se poate intampla de pe o zi pe alta. Nici sufletul si nici omul nu se pot desparti intr-un timp scurt de conceptii si obisnuinte vechi, adanc inradacinate.

Lasă un comentariu