Budwig împotriva cancerului

Top-10-beneficii-ale-consumului-de-muştar-550x330

Protocolul Budwig împotriva cancerului!

Protocolul dr. Budwig este alcătuit din două etape. Prima fază este una naturală, în care grupările sulfhidril din brânză sau brânză de cotă se leagă cu acizii grași nesaturați din uleiul de in. Dr. Budwig a descoperit că organismul va sintetiza omega-3 din uleiul de in, în cantitatea exactă de care are nevoie. „Fără acești acizi grași, enzimele respiratorii nu pot funcționa și persoana se sufocă, chiar dacă îi este administrat un aer bogat în oxigen. Deficitul acestor acizi grași nesaturați afectează multe funcții vitale. Mai întâi de toate, scade cantitatea de oxigen disponibilă a persoanei. Nu putem supraviețui fără aer și mâncare; Nici nu putem supraviețui fără acești acizi grași „, a afirmat ea. Remediul pe care ea l-a conceput este, de obicei, administrat pe cale orală, dar în cazurile terminale, dr. Budwig a administrat uleiul de semințe de in, în formă de clismă.

A doua etapă a Protocolului Budwig se referă la o dietă special concepută, care ar trebui urmată timp de cel puțin 6 luni.

Remediul:

Se amestecă 1 lingură de ulei de in și 2 linguri de brânză de cotă organică cu conținut scăzut de grăsimi pentru fiecare 45 de kilograme ale pacietului. Totuși, doza trebuie ajustată în funcție de simptomele dumneavoastră individuale și de severitatea bolii. Combinați uleiul de semințe și brânza cu un amestecător de imersie timp de un minut, nu încercați să o faceți manual. Doar un blender vă poate oferi consistența de care aveți nevoie. Apoi, trebuie să măcinați câteva linguri de semințe de in într-un măcinător de cafea timp de un minut, pentru a obține un amestec aerisit și pufos. Se toarnă amestecul într-un castron și se adaugă amestecul de ulei și brânză. Se amestecă totul cu o lingură de lemn până se combină. Luați remediul acesta o dată pe zi!

Dieta și sfaturi suplimentare!

Stați suficient de mult la soare pentru a stimula vindecarea minții și a corpului
Beți numai apă purificată
Eliminați carnea, zahărul sau grăsimile animale complet din dieta dvs.
Ar trebui să mâncați doar alimente imediat după preparare
Eliminați toate alimentele procesate din dieta dumneavoastră
Consumați semințe de in, proaspete
Consumați numai fructe și legume proaspete și organice
Combinați brânzeturile sau brânza de vaci și uleiul de semințe de in, într-un raport de 2: 1 și amestecați până când nu există nici un ulei vizibil plutitor
Nu adăugați alte ingrediente până la rezultatul final al amestecului de brânzeturi
Evitați toate tipurile de medicamente și suplimente !!!

Rețetă alternativă pentru dieta Budwig

Iată o variație la rețetă, care are ca rezultat un preparat din ingrediente foarte sănătoase:

– 6 grame de lactate fermentate (brânză cottage, kefir sau iaurt din lapte de capră)

– 4 linguri de semințe de chia sau de in germinate și măcinate

– 1 lingură de ulei de in

– 1 linguriță de pulbere de turmeric

– 1/4 linguriță de piper negru

– Instrucțiuni: Amestecați toate ingredientele cu ajutorul unui blender și consumați acest preparat proaspăt, o dată pe zi.

Acesta este un amestec foarte sănătos și se poate consuma o dată pe zi pentru a ajuta la reconstruirea membranelor celulare, iar în același timp funcționează ca un incredibil remediu purificator pentru colon. În plus, conține probiotice și fibre fermentate care pot transforma în mod pozitiv sănătatea intestinului subțire și a colonului.

Protocolul Budwig are de asemenea următoarele beneficii:

Rata de succes a Protocolului Budwig a fost declarat între 80-93% pentru afecțiunile cronice de sănătate, conform cercetărilor realizate de organizația Budwig. Acest protocol, care include rețeta prezentată în prima parte, precum și recomandările menționate mai jos, are următoarele beneficii:

– Prevenirea și tratarea cancerului;

– Ameliorarea diabetului;

– Vindecarea bolilor de piele cum sunt eczemele și psoriazisul;

– Ameliorarea artritei;

– Echilibrarea sistemului hormonal;

– Îmbunătățirea funcției neurologice;

– Vindecarea bolilor cardiace.

 Practici recomandate pentru combaterea cancerului și a altor boli cronice, conform Protocolului Budwig:

Acestea sunt recomandările oficiale ale Protocolului Budwig, este bine de avut în vedere faptul că totuși este un protocol creat în anul 1950 și că anumite recomandări sunt specifice pentru persoanele foarte bolnave. De asemenea, multe dintre recomandări vor depinde exclusiv de experiența autoarei acestui protocol într-un moment specific.

– Sucurile de legume proaspăt obținute sunt recomandate, în special cele de morcovi, țelină, varză, sfeclă roșie și mere.

– De trei ori pe zi un ceai cald este esențial. Opțiuni bune sunt ceaiul de mentă, de trandafir sălbatic și ceaiul verde. Îndulciți doar cu miere crudă de albine, dar nu când ceaiul este fierbinte, pentru că mierea își pierde astfel proprietățile benefice. De asemenea, se poate consuma și o cană de ceai negru organic, doar dimineața.

– Expunerea la soare este foarte importantă. Dr. Budwig a subliniat faptul că expunerea la lumina soarelui este un obicei foarte sănătos datorită vitaminei D și a altor beneficii, în orice anotimp (inclusiv pe timpul iernii). Evitați arsurile solare și evitați loțiunile și cremele cu adaos de chimicale și chiar ochelarii de soare care pot bloca producerea anumitor nutrienți. Lumina solară care intră în piele (fără protecție solară sau loțiune) determină producerea vitaminei D și oferă energie vindecătoare corpului. Începeți treptat expunerea la soare pentru a evita arsurile. Arsurile solare sunt un semnal al corpului că ați depășit limita de expunere, astfel încât se recomandă pentru început o expunere la soare de 20 – 30 minute (evitându-se bineînțeles, orele de maximă radiație între 11 și 17). După ce v-ați expus la soare, așteptați câteva ore până să faceți duș deoarece este nevoie de timp pentru ca vitamina D să se absoarbă în piele (săpunul o elimină).

– Uleiul de cocos este benefic și este recomandat de Dr. Budwig. Uleiul de cocos este o sursă excelentă de grăsimi saturate. În plus, aceste grăsimi nu sunt depozitate de corp ca alte grăsimi toxice, ci se prezintă sub formă de acizi grași cu lanț mediu (AGCM) și sunt utilizate rapid ca sursă de energie, impulsionând astfel rata metabolismului și acoperind deficiențele.

– Exercițiile fizice sunt opționale, însă depinde de fiecare persoană în parte, de starea sa fizică și de forța pe care o are, însă uneori corpul are nevoie să se relaxeze pentru a se putea vindeca în cazurile avansate de boală.

Practici și alimente care trebuie să fie evitate pentru o vindecare naturală:

– ZAHĂRUL ALB RAFINAT ESTE ABSOLUT INTERZIS. În schimb, se poate adăuga sucul organic de struguri pentru a îndulci orice suc preparat în casă.

– Evitați grăsimile animale pure, cum sunt untura de porc, etc.

– Evitați alimentele transgenice (organismele modificate genetic).

– Evitați dressingurile și maioneza din comerț ca adaos la salate deoarece conțin mulți aditivi și conservanți.

– Evitați uleiurile de porumb, rapiță și soia care sunt modificate genetic.

– Evitați carnea din comerț și consumați doar dacă este de proveniență organică.

– Evitați untul, margarina și alte tipuri artificiale de unt.

– Evitați toți îndulcitorii artificiali (inclusiv siropul de porumb bogat în fructoză).

– Evitați toate alimentele procesate.

– Evitați toate băuturile răcoritoare și carbogazoase din comerț.

– Evitați apa de la robinet și apa îmbuteliată, preferați apa pură de izvor și folosiți produse fără adaos de fluorură.

– Evitați să reîncălziți mâncarea și consumați alimentele doar proaspăt preparate.

– Evitați uleiul de pește (această sugestie se datorează faptului că uleiurile pe care le-a încercat Dr. Budwig erau oxidate, însă în prezent știm că există surse de ulei de pește de foarte bună calitate și care au numeroase beneficii pentru sănătate, putând ajuta inclusiv la combaterea cancerului).

– Evitați prepararea alimentelor la cuptorul cu microunde.

– Evitați uleiurile hidrogenate.

– Evitați pe cât posibil medicamentele de sinteză.

– Evitați filtrele solare, cosmeticele și loțiunile de corp care conțin substanțe toxice.

– Evitați pâinea albă, orezul alb, zahărul alb, făina blanca și orice alt aliment care este un amidon simplu, supraprocesat sau albit cu compuși ai clorului.

– Evitați sarea de masă și folosiți sare de mare.

– Găsiți alternative mai sigure și naturale la săpunuri, detergenți și deodorante corporale.

– Evitați toate vaccinurile.

– Evitați produsele din soia.

Sugestii suplimentare (nu sunt neapărat părți ale protocolului Budwig)

– Ceaiul verde cu miere și suc de lămâie, cu puțin piper de cayenne poate fi de asemenea un remediu util.

– Un supliment cu clorofilă (de exemplu, alga chlorella este cea mai bună sursă naturală de clorofilă care există).

– Beți sucuri verzi în mod regulat pentru a asigura corpului nutrienții adecvați.

– Adoptați o dietă alcalinizantă și total lipsită de substanțe chimice.

– Luați câte o doză ridicată de vitamina C zilnic, 5000 mg este un bun punct de pornire.

– Cel puțin o dată pe zi, consumați un suc de lămâie și ananas, datorită capacității sale de a ameliora rapid pH-ul corporal.

– Instalați un filtru de apă pentru duș pentru a elimina clorul din apă.

– Opriți procesul de detoxifiere dacă o persoană este grav bolnavă, instabilă sau are cancer de ficat sau de rinichi.

– Aveți grijă de sănătatea dinților. Dacă există infecții ascunse, acestea pot interfera cu procesul de vindecare.

Alimentele din Protocolul Budwig îi oferă corpului nutrienții necesari pentru a-l ajuta să stopeze dezvoltarea celulelor canceroase. Dr. Budwig a avertizat asupra faptului că este necesar să se urmeze dieta timp de aproximativ trei ani și nu se pot include alimente dăunătoare în meniul zilnic. Dacă se procedează altfel, cancerul poate să reapară. Acest lucru s-a petrecut în cazul unor persoane care au renunțat la dietă mult prea repede (dieta înseamnă eliminarea tuturor alimentelor procesate, pline de conservanți, chimicale și zahăr). Încercați să mâncați cât mai natural posibil.

Dr. Budwig nu a inclus medicamente sau alte suplimente în protocolul său. În cartea sa din anul 1999 a vorbit contra acestora. Unii pacienți elimină medicamentele de sinteză în mod lent, doar sub supravegherea unui doctor. Consultați întotdeauna un medic în această privință. Uleiul din semințe de in este cunoscut datorită faptului că subțiază sângele, așadar fiți precauți cu folosirea medicamentelor care subțiază sângele cum este de exemplu aspirina, deoarece ar putea avea efecte nedorite. Unele suplimente alimentare, în special cele artificiale, pot interfera cu funcționarea dietei Budwig, la fel ca unele medicamente și tratamente cum sunt chimioterapia și radioterapia, administrarea de cortizon, hormoni și analgezice.

Protocolul complet al Dr. Budwig includea de asemenea utilizarea unor puternice plante medicinale cu acțiuni specifice și o terapie specială cu expunerea la lumină roșie care contribuiau la recuperarea sănătății celulelor.

Este necesar să se studieze mult dacă se dorește să se vindece o boală cronică în mod natural, iar pacienții trebuie să fie perseverenți și să aibă încredere, diind în același timp conștienți de faptul că nu există nicio metodă magică funcțională pentru toată lumea. Unele persoane se pot vindeca doar cu ajutorul unui nutrient, în timp ce în cazul altora este necesară o schimbare completă a stilului de viață. Vestea bună este aceea că dacă vom face primul pas, de exemplu ceva atât de simplu cum ar fi eliminarea băuturilor răcoritoare din comerț și a uleiurilor hidrogenate, înlocuindu-le cu sucuri preparate în casă și grăsimi sănătoase, acest lucru va crea o reacție în lanț care încetul cu încetul ne va ajuta să ne redobândim sănătatea. Atenția față de propriul corp și necesitățile sale poate contribui enorm de mult la vindecarea oricărei boli.

Lasă un comentariu